- Lajme - Kosova Sot
Mulliqi: Shpend Ahmeti, lojtari kryesor i gjithë kësaj loje në prapaskenë

Mulliqi: Shpend Ahmeti, lojtari kryesor i gjithë kësaj loje në prapaskenë

Ndarjet e mëdha dhe largimet e fundit që po ndodhin në VV janë pasojë e lakmisë për pushtet dhe shfrytëzim të pushtetit për interesat individuale, edhe sipas analistit Skënder Mulliqi."Të gjitha këto dorëheqje, të cilat po ndodhin në VV, po bëhen së kush të bëhet hisedar i të mirave materiale, pasi që ky subjekt politik edhe për një mandat e siguroi udhëheqjen e Prishtinës. Një pjesë e VV-së duket se është lidhur shumë për keqpërdorime dhe përfitime të ndryshme me biznesmenë të ndryshëm, të cilët natyrisht se janë të interesuar t'i kenë në secilin subjekt politik njerëzit e vet", potencoi ai."Kjo luftë e ashpër përfituese dhe për primat është instaluar më herët në VV dhe kjo garë joparimore ka bërë që të vijnë në shprehje edhe dorëheqjet. Sigurisht së lojtari kryesor i gjithë kësaj duhet të jetë në prapaskenë, Shpend Ahmeti, se ai është kryetar i kryeqytetit dhe ai është duke i futur në këtë lojë politike një pjesë bukur të madhe të individëve, e cila lojë shumë do t'i kushtojë këtij subjekti politik tash e në të ardhmen .Tashmë duket qartë së VV-ja është ndarë në dy taborë, e ka pasur mundësi që të bëhet parti shumë më serioze", vijoi më tutje Mulliqi."Duket se në këtë parti i kanë futur duart edhe disa parti politike me qëllim që VV-në ta dobësojnë, duke mos paraqitur asgjë në skenën politike. Kështu siç janë duke shkuar punët, kjo parti ka mundësi të ndahet në dysh. Kjo do të reflektojë edhe te deputetët e saj, duke u ndarë në dy krahë. Ata të cilët janë me Shpend Ahmetin dhe kompaninë dhe ata të cilët janë me Albin Kurtin. Implikimet në krim dhe korrupsion të partive politike janë duke i kushtuar shumë Kosovës. E kanë shndërruar vendin në oazë të korrupsionit të nivelit të lartë, jemi duke u bërë shoqëri gjithnjë e më e kriminalizuar . Edhe kjo qarje e thellë në VV është duke i kontribuar kaosit politik, është duke futur paqartësi politike deri të depresioni jo vetëm në komunën e Prishtinës", tha Mulliqi për "Kosova Sot".

(Kosova Sot)

18 orë e 0 minuta më parë
21/02/19