- Lajme - Kosova Sot
Kelmendi: Duhet një strukturë e re politike

Kelmendi: Duhet një strukturë e re politike

 Për të shkelur qëndrueshëm dhe për të ecur sigurt në perspektivën evropiane, duke pasur shtet të mirëfilltë ligjor, analisti politik Jeton Kelmendi konsideron se paraprakisht duhet të ndryshohet, për të mos thënë rrënohet, tërë kjo strukturë politike dhe të zëvendësohet me një strukturë tjetër të re, ngase ndryshe nuk do të lirohet drejtësia e kapur nga krimi dhe korrupsioni, që janë bërë vegla në duart e njerëzve të politikës. "Sado që është munduar një kohë të gjatë të punohet në drejtimin e përmirësimit dhe avancimit të organeve të drejtësisë, të cilat janë tejet të dobëta, tash e dy dekada nga fillimi i ndërtimit të shtetit të Kosovës pas çlirimit mendoj se është një dështim i madh, kryesisht për faktorin mbështetës ndërkombëtar që kishin për mision vendosjen e konturave të shtetit të ri dhe të një drejtësie të pavarur, por kjo u bë e pamundur, sepse në të gjitha strukturat, nga më të ulëtat e deri në më të lartat, në drejtësi u vendosën dhe vazhdojnë të jenë njerëzit e dirigjuar nga politika dhe parapolitika", u shpreh ai."Nga ana tjetër, struktura të fuqishme politike, apo do të thosha shefa të shtetit, secili i ka njerëzit e vet në drejtësi dhe natyrisht që drejtësia vazhdon të jetë e kapur nga këta njerëz", tha Jeton Kelmendi për "Kosova Sot". Dihet se deri më tani ligjin e kanë shkelur presidenti, kryeministri, kryeparlamentari dhe vetë ministrat e kabinetit qeveritar dhe drejtësia ka dështuar.

(Kosova Sot)

9 orë e 44 minuta më parë
22/02/19