Kelmendi: Spiunët e keqpërdorën emrin e Adem Jasharit - Lajme - Kosova Sot
Kelmendi: Spiunët e keqpërdorën emrin e Adem Jasharit

Kelmendi: Spiunët e keqpërdorën emrin e Adem Jasharit

Ndërsa veprimtari i LPK-së në Diasporë, Ibrahim Kelmendi, thotë se ai nuk i ka lexuar akuzat e Bekim Hamzë Jasharit ndaj Sami Lushtakut, prandaj edhe nuk e di përmbajtjen konkrete të tyre, por megjithatë thotë se ai personalisht nuk mendon se duhet ta ketë akuzuar për ikje në vitin 1998, kur Samiu është arratisur nga Kosova qysh në vitin 1993 dhe ka kërkuar azil në Gjermani. "Në mars 1998, pas Epopesë në Prekaz, Samiu është kthyer në Kosovë dhe gjatë gjithë luftës nuk ka ikur më nga Kosova. Ndërsa Samiu mund ta ketë menduar vitin 1993 nëse i ka thënë Bekimit se atëherë ka qenë fëmijë. Adem Jashari nuk është tradhtuar gjatë lufte! Rrethimi policor e ushtarak i Jasharëve në fillim të marsit 1998 ka qenë befasues dhe ka qenë e pamundur t'i shkojnë në ndihmë bashkëveprimtarët me ato kapacitete që kishin në atë gjendje. Vetëm ata që nuk kanë informim për rrethanat ose që duan të spekulojnë mund të thonë se Jasharët janë tradhtuar kur u rrethuan nga forca të shumta policore e ushtarake serbe. Përndryshe, do të duhej akuzuar të gjithë shqiptarët që nuk u kanë shkuar në ndihmë dhe jo vetëm bashkëveprimtarët e paktë që kishin Hamza e Adem Jashari", u shpreh ai."Nga emigracioni janë kthyer mijëra për të luftuar, disa janë këshilluar të rrinë në emigracion, për të mbledhur ndihma financiare dhe për të siguruar ndihma të tjera logjistike. Emrin Adem Jasharit ia kanë shpërdor, sidomos ata që e kanë sabotuar e spiunuar gjatë viteve 1991-1998", tha Ibrahim Kelmendi për "Kosova Sot".

(Kosova Sot)

18 orë e 20 minuta më parë
22/01/19