Qarri: Spiunët e keqpërdorën emrin e Adem Jasharit - Lajme - Kosova Sot
Qarri: Spiunët e keqpërdorën emrin e Adem Jasharit

Qarri: Spiunët e keqpërdorën emrin e Adem Jasharit

Me pasoja i sheh për PDK-në këto zhvillime të reja analisti Gani Qarri."Kur një pjesëtar i familjes së nderuar Jashari, si Bekimi, thotë se në vitin 1998 Sami Lushtaku ia kishte lënë vetëm babën dhe xhaxhain e tij, megjithëse këto akuza Lushtaku përpiqet t'i minimizojë, duke e quajtur të vogël Bekim Jasharin që të flasë për luftën, edhe nëse kryetari i Skenderajt foli në një moment nervozizmi dhe i nxitur nga pengesat që i shkaktojnë në mbarëvajtjen e punës një grup kuvendarësh komunalë, tek të cilët ka ndikim Sami Lushtaku, kjo flet se para opinionit vendor edhe dy dekada të plota pas përfundimit të atyre ngjarjeve ende fshihen të vërteta të tmerrshme, mbi tradhti të mëdha në kohë lufte, zbulimi pjesë-pjesë i së cilave duhet pritur momente nervozizmi të atyre që dinë shumëçka apo edhe gjithçka, por nuk folën kurrë për to", u shpreh ai."Ndaj mbetet fatkeqësi e pashpjegueshme për popullin e Kosovës fakti se edhe nëse ndonjëherë do të zbardhet skenari i plotë se si realisht u tradhtua Adem Jashari gjatë luftës dhe se si pikërisht ata që ikën gjatë asaj kohe në Zvicër, në Gjermani e në shtete të tjera evropiane u kthyen sërish pas luftës, për të marrë meritat e atyre që kishin sakrifikuar gjithçka, përfshirë edhe familjet dhe veten, për lirinë e qytetarëve dhe shtetin e ardhshëm të Kosovës, që e vërteta e hidhur mbi tradhtitë e mëdha mbahet kaq gjatë e fshehur, bëhet enigmë dhe dekompozohet në këtë mënyrë, duke u shpërfaqur vetëm pjesërisht dhe në episode me intervale disa-dekadëshe", shtoi Qarri për "Kosova Sot".

(Kosova Sot)

23 orë e 24 minuta më parë
18/01/19