Berisha: Të shtohet llogaridhënia e pushtetarëve - Lajme - Kosova Sot
Berisha: Të shtohet llogaridhënia e pushtetarëve

Berisha: Të shtohet llogaridhënia e pushtetarëve

Deputeti i koalicionit qeverisës, Zafir Berisha (Nisma për Kosovën), për "Kosova Sot" tha se fajtori kryesor për këtë gjendje është lidershipi ynë kosovar që nuk ka qenë në nivel të detyrës së përmbushjes së obligimeve ndaj BE-së."Në këtë drejtim nuk janë pa faj as ndërkombë- tarët, sepse disa nga kushtet që nuk janë përmbushur kanë qenë në përgjegjësinë e ndërkombëtarëve, në veçanti fusha e sigurisë dhe ajo e sundimit të ligjit", u shpreh ai."Ndonëse BE-ja me të drejtë ka kërkuar që të luftohen krimi i organizuar dhe korrupsioni, ndërkohë që për fatin e keq të ndërkombëtarëve ka dalë se koka e kësaj të keqe në Kosovë janë edhe vetë disa nga ndërkombë- tarët. Kështu që natyrshëm këtu përgjegjësia për këtë gjendje që e kemi në Kosovë është e shumanshme, pra edhe përgjegjësi e vendorëve, por edhe e ndërkombëtarëve, mirëpo pasojat, për fat të keq, po i bartin qytetarët tanë", ka theksuar ai. Berisha kërkon që të rritet niveli i përgjegjësisë dhe llogaridhënies së pushtetarëve tanë përballë qytetarëve.

(Kosova Sot)

20 orë e 43 minuta më parë
11/12/18