Beqiri:Keqpërdoruesit po shpërblehen - Lajme - Kosova Sot
Beqiri:Keqpërdoruesit po shpërblehen

Beqiri:Keqpërdoruesit po shpërblehen

Analisti i ekonomisë, Lulzim Beqiri tha për " Kosova Sot', se është shumë skeptik se qytetarët e Kosovës kanë për t'u dëmshpërblyer lidhur me pagesën e energjisë elektrike, edhe pse ky vendim bie ndesh me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, ngase e shkel edhe të drejtën e konsumatorit, dhe moralisht nuk është e drejtë. "Paramendoni Qeveria e Kosovës ndau 1 milion euro për serbët e veriut, të cilët e keqpërdorin tej mase energjinë elektrike, e në anën tjetër nuk është në gjendje një veterani t'ia paguajë as edhe një palë këpucë, kurse veç saj janë edhe 31 mijë familje në asistencë sociale, dhe në kushte të mjerueshme janë edhe qindra- mijëra qytetarë", u shpreh ai. "Një privilegj i atyre që çdo ditë shkaktojnë probleme nuk e njohin shtetin, kontrabandojnë dhe i bëjnë edhe 1001 të zeza të tjera, andaj Parlamenti i vendit duhet që të shfuqizojë edhe këtë vendim për pagesë të 1 milion eurove, i cili bie ndesh me çdo normë juridike dhe ekonomike", theksoi Beqiri. "Askush nuk ka të drejtë që të falë borxhe apo edhe të keqpërdorë paranë publike, ngase janë me qindra- miliona euro të shpenzuara nga strukturat kriminale që paguhen prej djersës së një punëtori fizik që merr 300 euro pagë mujore dhe punon 12 orë në ditë", vlerësoi më tutje ai.

(Kosova Sot)

4 orë e 15 minuta më parë
20/01/19