Hyseni: Klientelizmi e mbyti arsimin

  • 11 janar 2019 - 13:57
Hyseni: Klientelizmi e mbyti arsimin

"Nuk botohen tekste dhe libra me një treg liberal, ku do të shtohej konkurrenca dhe do të vinte në pyetje cilësia, sepse tash janë vetëm dy shtëpi botuese që e kanë këtë të drejtë ekskluzive, por që nuk garantojnë ndonjë cilësi. Pa tekste mësimore të cilësisë së mirë nuk mund të ketë zbatim të kornizës kurrikulare. Andaj, të gjitha këto mangësi, që janë bërë përmes të ashtuquajturave reforma, edhe kanë bërë që sistemi i arsimit në vend se të përparojë ai dita-ditës dhe nga viti në vit po degradohet dhe e them lirshëm se asnjëherë sistemi i arsimit nuk ka qenë në një gjendje më të keqe sesa që është sot në Kosovë. Ndërsa e tëra kjo situatë e brishtë është si rezultat i njerëzve që kanë punuar në arsim dhe që nuk e kanë në plan të parë interesin e përgjithshëm të shtetit e të arsimit, por i kanë pasur parasysh interesat e veta materiale dhe klienteliste dhe e tëra kjo ka ndodhur për shkak të politizimit dhe partizimit të sistemit të arsimit", tha Halim Hyseni për "Kosova Sot".

(Kosova Sot)