Trusti me super paga, humbje deri në 84.7 milionë euro

  • 15 mars 2019 - 19:19
Trusti me super paga, humbje deri në 84.7 milionë euro

Në numrin e nesërm të së përditshmes kosovare numër një, “Kosova Sot”, do të lexoni shkrimin se si po menaxhon Trusti i Kursimeve Pensionale të Kosovës me rreth 1.8 miliard euro, para të rreth 600 mijë kontributdhënësve? Si ka shënuar rënie prej 5.2 për qind, Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës, gjatë vitit 2018, çka ka ndikuar që humbjet të shkojnë deri në 84.7 milionë euro? Si ka prekur bilanci negativ gjatë vitit 2018 të gjitha llogaritë e kontribut-paguesve? Kush do t`ua rikuperoj qytetarëve humbjet? Pse trusti brengoset vetëm për super pagat e veta, ndërkaq qytetarëve për shkak të menaxhimit të dështuar u shkaktojnë humbje? Kur do t`ua kthen Trusti qytetarëve në llogari  mjetet e humbura?!

Për këto e shumë materiale tjera interesante, lexojeni gazetën me besimin dhe tirazhin më të madh në Kosovë, “Kosova Sot”.