Preteni: Prokurorët e shantazhuar!

  • 24 mars 2019 - 13:24
Preteni: Prokurorët e shantazhuar!

Analisti Hasan Preteni thekson se prokurorët janë të dirigjuar nga politika, pa asnjë dilemë.“Nuk ka nevojë që të kërcënohen, ata janë të shantazhuar. Me një analizë të thjeshtë kjo vërtetohet. Nuk kemi publikime të veprimeve të hetuesisë, nuk mbajnë konferenca të rregullta për të prezantuar "punën" nuk mbajnë konferenca për ndonjë rast specifik. Ata dalin në media vetëm nëse ju thotë politika.

Tani e disa ditë në mënyrë me intensive po flitet për punësime në ndërmarrje publike dhe në institucione shtetërore, po flitet për nepotizëm e klientelizëm, po riflitet për rastin e "gylenistëve" dhe menjëherë organizohet një intervistë në TV publike, ku kryeprokurori tregon se të gjitha zotimet që i prezantojë politika, ata do t’i hetojnë.

Të koordinuar mirë, sinjalet nga politika, urdhërohet televizioni-mediat dhe prokurori në fund. Siguroj që nuk janë duke bërë as të paktën një hetim. Fraza të mësuara edhe nga zogjtë e malit "i kemi filluar hetimet" hetimet që kur nuk do të përfundojnë me aktakuzë.

Zotim për përdorim ditor dhe në shërbim të politikes ditore”, ka theksuar ai.

“Çka po ndodh me rastin e veteranëve, çka po ndodh me rastin e tokave, çka po ndodh me rastin ‘Stenda’ dhe çka po ndodh edhe me shumë raste tjera të përfolura e të koordinuara me politikën dhe asnjëherë të përfunduara. U tha se do të hetohet nepotizmi, po nepotizmi dhe "izmat" tjerë nuk janë vepra penale. Nepotizmi është kategori morale, nuk është vepër penale, nuk mundet me shkuar askush në burg për këtë. Pse luhet me ndjenjat e qytetarëve kur dihet se nuk mund të ndodhë asnjë aktakuzë”, ka thënë Preteni.

(Kosova Sot)