Burjani: Gjyqësia e kapur punon me direktiva për rastet e profileve të larta, prokuroria ia huqi te rasti ‘Pronto’

  • 04 prill 2019 - 12:59
Burjani: Gjyqësia e kapur punon me direktiva për rastet e profileve të larta, prokuroria ia huqi te rasti ‘Pronto’

“Politika ndëshkuese është e qartë, veprat penale të rangut të lartë të njerëzve që i kanë kryer nuk dënohen në mënyrë meritore, po sikur ndjekja penale nuk bëhet ‘ex officio’, proceset e zvarritura rezultojnë me parashkrim ose dënime me gjobë apo dënime me kusht, s’ka efikasitet gjyqësori.

Gjyqësia e kapur punon me direktiva për rastet e profileve të larta, andaj rezultojnë me aktgjykim lirues, rasti ‘Pronto’ është rast i humbur, ata njerëz mbahen në procese jo për keqpërdorim të detyrës, por për jobarazi, vepër penale e padukshme dhe vështirë apo është e pamundur të kenë prova që kanë punësuar njerëz partiakë, nepotistë, pra ia ka huq prokuroria temës”, shpjegon për “Kosova Sot” analisti Blerim Burjani.

(Kosova Sot)