Miftari: Pa një Vetting nuk mjaftojnë kritikat e ambasadorëve

  • 08 prill 2019 - 12:26
Miftari: Pa një Vetting nuk mjaftojnë kritikat e ambasadorëve

“Deklaratat dhe kritikat e ambasadorit britanik në Kosovë nuk kanë munguar edhe më përpara, por tani janë më të shpeshta dhe më të drejtpërdrejta. Çdo kritikë është e arsyeshme dhe ambasadori me plot të drejtë është lider i kritikave shumë me vend ndaj politikanëve, pushtetarëve dhe gjyqësisë dhe prokurorisë së korruptuar të Kosovës. Se në Kosovë nuk ka rezultate kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe se mafia politike e Kosovës sundon Kosovën me sistem të korruptuar dhe me organe shtetërore dhe politike të kapura nga krimi i organizuar, nuk është fare sekret.

Kritikat ndërkombëtare, sidomos britanike, nuk do ta ndëshkojnë apo dëmtojnë krimin e organizuar politik në Kosovë nëse nuk do të shkohet përtej që vetëm të kritikojnë, por duhet të kërkojnë zyrtarisht nga Kosova që ta pastrojë gjykatat, prokuroritë dhe policinë me një VETTING të fuqishëm dhe neutral, të përkrahur nga SHBA-ja, Britania dhe Gjermania”, theksoi analisti Naim Miftari për gazetën “Kosova Sot”.

(Kosova Sot)