Video e rrallë: UÇK-ja duke varrosur ushtarët serbë të vrarë në Koshare

  • 09 prill 2019 - 14:52
Video e rrallë: UÇK-ja duke varrosur ushtarët serbë të vrarë në Koshare

Sot bëhen 20 vite nga beteja më e lavdishme e UÇK-së.

Beteja e Koshares e zhvilluar më 9 prill të vitit 1999 në kuadër të operacionit “Shigjeta”, është njëra ndër më të përgjakshmet dhe më heroiket e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës e cila arriti të hap kufirin Kosovë-Shqipëri.

Beteja e Koshares është një ndër betejat më të mëdha të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe Ushtrisë serbe.

Nga pamjet e atëhershme bie në sy një gjestë mjaft human i UÇK-së, në krahasim me forcat serbe të cilët gjatë luftës jo vetëm që vranë civili por edhe i zhdukën trupat, UÇK-ja në Koshare në atë kohë pasi vrau shumë ushtarë serbë, i varrosi ata.

Në këtë video shihet se si UÇK-ja, pas fitores së shënuar varroste ushtarët e vrarë serbë.

(Kosova Sot)