Përfitimet e pushtetarëve, Kosova investon miliardat në autostrada

  • 15 prill 2019 - 19:08
Përfitimet e pushtetarëve, Kosova investon miliardat në autostrada

Nesër në “Kosova Sot”, do të lexoni shkrimin se a janë të renda për Kosovën e varfër 4 autostrada për disa vjet që kushtojnë miliarda, ndërsa përfituesit kryesor janë kryesisht qeveritarët dhe klanet e tyre, ndërsa popullit i mbetet të ikë se asfalti as nuk hahet e as nuk pihet? Pse qeveria nuk i investon vetë 1 miliard euro në projekte si Kosova e re apo telekomi etj, që do të ktheheshin në benefite për ekonominë vendit dhe qytetarët, por preferon që miliardat t’i fusë në autostrada, ku efekti ekonomik është dukshëm modest, ndërsa hajnia e jashtëzakonshme?

Si po përfitojnë pikërisht pushtetarët në Kosovë me ndërtimin e autostradave,pasiqë shumica e kompanive që furnizojnë me materiale për ndërtimin e autostradave janë të pushtetarëve ? Pse këto miliarda nuk investohen në arsim, aftësim, punësim, shëndetësi, për të rinjtë e të rejat, por në projekte pa ndonjë arsyetim ekonomik për vendin!?

Për këto e shumë materiale tjera, lexojeni të përditshmen kosovare numër një në Kosovë, “Kosova Sot”.