Prokurorët e gjyqtarët shkelin ligjet me të dyja këmbët

  • 18 prill 2019 - 19:21
Prokurorët e gjyqtarët shkelin ligjet me të dyja këmbët

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial, Bahri Hyseni, tha se njëra prej çështjeve që është diskutuar është edhe disiplinimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve. E nesër në të përditshmen kosovare numër një, “Kosova Sot”, do të lexoni shkrimin se si mund të disiplinohen prokurorët e gjyqtarët dhe pse askush nuk e kontrollon cilësinë e punës së tyre?

A janë marrë ndonjëherë masa ndaj prokurorëve e gjyqtarëve për shkelje të detyrave të punës? Si po i shkelin ligjet me të dyja këmbët si gjyqtarët ashtu edhe prokurorët? A është pikërisht arsyeja se askush nuk e mbikëqyrë dhe vlerëson punën e tyre, që po ua mundëson atyre që të vazhdojnë të ndihen se janë mbi ligjin, sidomos pasiqë kanë përkrahjen e politikës së inkriminuar, e cila edhe i ka emëruar në ato pozita, por edhe i ngritë në pozita brenda sistemit gjyqësor apo prokurorial?

Për këto e shumë materiale tjera, lexojeni të përditshmen kosovare, “Kosova Sot”.