Samiti i Berlinit shkatërron idenë e Thaçit, Vuçiqit dhe Edi Ramës

  • 18 prill 2019 - 19:30
Samiti i Berlinit shkatërron idenë e Thaçit, Vuçiqit dhe Edi Ramës

Më 29 prill, në Berlin do të mbahet takimi mes palës kosovarë dhe asaj serbe, takim ky i organizuar nga kancelaria gjermane, Angela Merkel dhe presidenti francez, Emanuel Macron.

E nesër në gazetën numër një në Kosovë, “Kosova Sot”, do të lexoni shkrimin se çfarë do të sjelle takimi i Berlinit? Cili është skenari për Kosovën dhe Serbinë i përgatitur nga fuqitë e mëdha? A do të 'varroset' ideja për korrigjim kufijsh, ashtu siç ka shkruar gazeta austriake "Der Standard"? A do të jetë takimi i Berlinit një shuplakë për Thaçin, i cili dëshiron që Serbisë, në këmbim të shpëtimit të vetes nga Specialja t’i jap tokë? A do ta vulose takimi i Berlinit dështimin e planit të Thaçit, Vuçiqit dhe Edi Ramës për ndarjen e Kosovës?

Çka do të bëjë tash presidenti Thaçi dhe cili do të jetë plani i ri i tij, për të shpëtuar nga Gjykata Speciale? A do të tentoje siç di ai që ta destabilizoje Kosovën për tu shfaqur pastaj si shpëtimtari nga kriza? A ka rrezik që edhe Rusia të përfshihet në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, ashtu siç po kërkon Serbia?

Për këto e shumë materiale tjera, lexojeni gazetën numër një në Kosovë, “Kosova Sot”.