Kjo foto po bëhet virale, tregon të ‘fshehtat’ e një gruaje gjatë lindjes!

  • 21 prill 2019 - 13:37
Kjo foto po bëhet virale, tregon të ‘fshehtat’ e një gruaje gjatë lindjes!

Shumica e njerëzve e dinë se qafa e mitrës së një gruaje shtrihet deri në 10 centimetra para se ajo të nisë të zgjerohet gjatë lindjes. Por sa e madhe është kjo me të vërtetë?

Një imazh që po bëhet viral në mediat sociale ilustron faktin se sa më i madh se 10 cm zgjerohet me të vërtetë, duke ofruar një kuptim më të gjerë të asaj që nënat kalojnë gjatë lindjes.

Imazhi tregon një dërrasë druri rrethore me dhjetë radhë brenda tij. secili prej radhëve nga 1 deri tek 10 tregon diametrin.

Në rrethin e dhjetë që është 10 centimetra, shihet koka e një foshnje pas saj.

Gjerësia 10 cm është gjerësia më e madhe e qafës së mitrës së një gruaje dhe matet para se mjekët dhe infermierët ta inkurajojnë atë të fillojë lindjen e bebit.

Qafa e mitrës është në majë të vaginës, disa centimetra brenda një gruaje dhe e ndan vaginën nga mitra, ku është foshnja.

Më tej, 10 cm. është pika shtytëse, jo matja përfundimtare. Qafën e mitrës mund të vazhdojë të zgjerohet për të akomoduar kokën e një porsalinduri, i cili mund të jetë pak më i madh.

Steffanie Christi’an, këngëtare dhe kompozitore nga Detroiti, Michigan, duket se ka qenë e para ajo që postoi foton më 9 prill.

(Kosova Sot)