Diaspora mban në këmbë Kosovën

  • 29 prill 2019 - 19:04
Diaspora mban në këmbë Kosovën

Në numrin e nesërm të së përditshmes me besimin dhe tirazhin më të madh në Kosovë, “Kosova Sot”, do të lexoni shkrimin se a po e mban në këmbë Kosovën ekonomikisht diaspora jonë ku sipas guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovë (BQK), Fehmi Mehmeti diaspora gjatë vitit 2018 në Kosovë ka kontribuar me 800 milionë euro, por besohet se shuma e parave që hyjnë në Kosovë realisht është gati 2 miliard euro.

Pse diaspora nuk mund ta mbajë gjithmonë barrën ekonomike të Kosovës dhe të mbajë familjet që nuk sigurojnë të ardhura kur këtë duhet ta bëjë vet shteti ligjor !? Pse nuk shfrytëzohen potencialet e diasporës në fushën e investimeve në industri dhe në fushat e tjera të ekonomisë?!

Lexojeni të përditshmen kosovare numër një në Kosovë, “Kosova Sot”.