Kosova pritet të ketë rritjen më të madhe ekonomike në rajon

  • 12 maj 2019 - 18:55
Kosova pritet të ketë rritjen më të madhe ekonomike në rajon

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, BERZH pret rritje të qëndrueshme ekonomike në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor gjatë vitit 2019-të.

BERZH në takimin vjetor në Sarajevë, paraqiti parashikimet e saj të fundit ekonomike. Mali i Zi dhe Serbia ishin ekonomitë që patën rritje më të shpejtë në rajon gjatë vitit 2018-te. Po ashtu edhe Maqedonia Veriore pati rritje të fuqishme.

Ndërsa sa i përket parashikimeve, Shqipëria pritet të ketë rritje prej 3.9 përqind në 2019 dhe 2020.

Kurse Kosova do të ketë rritje 4.0 përqind gjatë këtij viti dhe në 2020. Ndërsa Mali i Zi pritet të ketë ngadalësim në rritjen ekonomike. Po ashtu edhe në Serbi gjatë këtij viti dhe në vitin e ardhshëm pritet të ketë ngadalësim të rritjes ekonomike.

(Kosova Sot Online)