Media serbe: Këta janë shqiptarët që po shkrijnë pasurinë për Pavarësinë e Kosovës

  • 15 maj 2019 - 17:09
Media serbe: Këta janë shqiptarët që po shkrijnë pasurinë për Pavarësinë e Kosovës

Mediat serbe kanë shkruar sot në lidhje me përpjekjet e Kosovëspër të modernizuar ushtrinë e vetë si edhe për të lobuar për njohje të tjera dhe për të patur një krah më të fortë në SHBA. 

Në një shkrim të ditës së sotme, "Espreso" i Serbisë shkruan se qeveria e Kosovës ka lidhur një kontratë lobimi me kompaninë "Balard" në Washington, e cila njihet si një ndër kompanitë më të forta në sektorin e lobimit. Kontrata është 52 000 dollar në muaj, por "kjo do t'i vlejë shumë shqiptarëve që nuk po kursejnë aspak", shkruajnë mediat serbe.

Në lidhje me burimin e financave, serbët shprehën se janë dy biznesmenë shqiptarë që po derdhin miliona dollar në mënyrë që të përmbushin projektin e "Kosovës së Pavarur". 

Serbët i referohen Florin Krasniqit, një biznesmen i njohur shqiptar në SHBA, i cili në bashkëpunim me shqiptarë të tjerë në këtë vend arritën të mbledhin 30 000 000 dollar për UÇK-në gjatë periudhës së luftës. 

Gjithashtu, sërbët i referohen edhe Harry Bajraktarit, një tjetër biznesmen shqiptar në SHBA, i cili ka rritur ndjeshëm peshën e tij gjatë viteve të fundit në Manhatan. "Ai është shumë i afërt me kongresmenin Eliot Engel", shkruan media serbe.

(Kosova Sot Online)