Ushtarët e Kosovës të përfshirë në stërvitjet e NATO-s

  • 19 maj 2019 - 12:01
Ushtarët e Kosovës të përfshirë në stërvitjet e NATO-s

Një kontingjent i FSK-së është nisur për të marrë pjesë në ushtrimin fushor të organizuar nga Ushtria Amerikane për Evropë (USAREUR) e cila realizon ushtrimin e përbashkët fushor me shtetet e NATO-s dhe me shtetet partnere, të quajtur “Immediate Response -19” (Përgjigjja e Menjëhershme-19).

Bëhet e ditur se FSK-ja merr pjesë me 45 pjesëtarë të Batalionit të Tretë të Brigadës së Reagimit të Shpejtë dhe Skuadrës së Deminimit (EOD).

Ushtrimi do realizohet prej datës 20 maj deri më 8 qershor në Kroaci dhe Hungari.

Ky ushtrimit do të zhvillohet me ekzekutimin e stërvitjeve në terren në nivel batalioni, ku do të përfshijë pritjen, përqendrimin e trupave, lëvizjen tutje dhe integrimin, me qellim kryesor të ndërveprimit në nivel taktik, në mes të ushtrive të shteteve pjesëmarrëse.

Image

(Kosova Sot Online)