Gjermania i paralajmëron çifutët që të mos i veshin kapelet me shenja fetare

  • 26 maj 2019 - 19:08
Gjermania i paralajmëron çifutët që të mos i veshin kapelet me shenja fetare

Një zyrtar i lartë në Gjermani ka paralajmëruar komunitetin çifutë të vendit të tij të shtundën që të mos veshin kapelet e tyre tradicionale në hapësira publike pas një rritje në krime të urrejtjes.

Komisioneri Felix Kelin ishte duke u drejtuar rritjes së krimeve atni semitike në gjithë vendin dhe tha për media gjermane mendimin e tij për kapelet. Kapela që ndryshe quhet jarmulak apo kippah është traditë e çifutëve në mbarë botën.

“Nuk mund të ua rekomandoj çifutëve se veshja e këtyre kapelave në çdo kohë është njejtë në gjithë Gjermaninë”, tha Klein.

Statistikat e qeverisë të publikuara më herët këtë muaj tregojnë që numri i incidenteve anti semitike dhe atyre kundër të huajve janë rritur ndjeshëm në Gjermani. Sulmet ndaj çifutëve në gjermani janë rritur me 10% nga 2017 deri në 2018.

Presidenti i Izrealit that ë dielën që ishte i shokuar nga komenti i zyrtarit gjerman.

“Deklarata e qeverisë gjermane që nuk preferohet të mbahet një kapele çifute në Gjermani nga frika për sigurinë e tyre, më ka shokuar”, tha Reuven Rivlin, presidenti i Izrealit.

(Kosova Sot Online)