Zëvendësministrja e Shëndetësisë së Turqisë viziton Kosovën

  • 17 qershor 2019 - 08:06
Zëvendësministrja e Shëndetësisë së Turqisë viziton Kosovën

Në kuadër të bashkëpunimit në fushën e shëndetësisë midis Republikës së Kosovës dhe Republikës së Turqisë, sot fillon Java e Shëndetësisë Kosovë-Turqi 2019.

Hapja e këtij bashkëpunimi tashmë tradicional midis dy shteteve do të bëhet në Drejtorinë e SHSKUK-së, ku të pranishëm pritet të jenë ministri i Shëndetësisë Uran Ismaili, përfaqësues të Ambasadës së Republikës së Turqisë në Kosovë, krerët e SHSKUK-së, ekspertë të fushave të mjekësisë nga Turqia si dhe kolegët e tyre nga Qendra Klinike Universitare e Kosovës.

Gjatë Javës së Shëndetësisë, e cila do të mbahet nga data 17 deri 23 qershor, ekspertë të fushave të ndryshme të mjekësisë nga Turqia, në bashkëpunim, me mjekët nga Kosova do të kryejnë intervenime mjekësore në institucionet që janë pjesë e SHSKUK-së, ndërsa në mes javë për vizitë në Kosovë do të qëndrojë edhe zëvendësministrja e Shëndetësisë e Turqisë, Emine Alp Meëe me ç’rast dy ministritë respektive të Shëndetësisë do të nënshkruajnë Planin e Veprimit për implementimin e bashkëpunimit në shëndetësi ndërmjet dy shteteve.

(Kosova Sot Online)