Flitet për kërkesat e kërkesat e Luginës së Preshevës

  • 25 qershor 2019 - 08:00
Flitet për kërkesat e kërkesat e Luginës së Preshevës

Sot mbahet mbledhja e Komisionit për Arsim, Shkencë dhe Teknologji, në të cilën do të diskutohet lidhur me kërkesat e Këshillit Kombëtar Shqiptar nga vizita e përbashkët e realizuar në Luginë të Preshevës.

Shqiptarëve të Luginës së Preshevës, pushteti i Serbisë ua mohon në vazhdimësi të drejtat elementare për të jetuar, dhe njëra nga të drejtat që shkelet më se shumti u shkelet, është e drejta e arsimit në gjuhën shqipe dhe shfrytëzimi i teksteve adekuate.

Po ashtu, para këtij komisioni do të raportojë edhe ministri i arsimit, Shyqiri Bytyqi.

(Kosova Sot Online)