Gjermania me një mesazh ndaj emigrantëve: Mos i fusni duart femrave

  • 28 qershor 2019 - 22:19
Gjermania me një mesazh ndaj emigrantëve: Mos i fusni duart femrave

Për shkak të rritjes së numrit të refugjatëve në Zvicër dhe Gjermani kanë nisur disa fushata sensibilizuese. Njëra prejt tyre, e cila i drejtohet kryesisht njerëzve që vijnë nga vendet e luftës, ka të bëjë me rregullat e mirësjelljes me femrat.

Atyre u mësohet se, femrat nuk duhen prekur ne pjesët e tyre intime në ambjente publike pasi rrezikojnë që të dëndohen dhe të përfundojnë në burg. 

Kjo vjen pasi që shumë emigrantë të ardhur prej vitit 2015 në Evropë nga shtetet si Siria, Afganistani, Libani etj. kanë ngacmuar seksualisht femrat në qytetet gjermane.

Ka pasur shumë raportime të ndryshme për ngacmime seksuale nga emigrantët. Kjo madje ka bërë që të rritet e djathta ekstreme në shumë vende të Gjermanisë, të cilat ërkojnë nga kancelarja Angela Merkel që të mos pranojë më emigrantë të rinjë.

(Kosova Sot Online)