Finlanda merr presidencën e radhës të BE-së

  • 01 korrik 2019 - 09:42
Finlanda merr presidencën e radhës të BE-së

Finlanda merr sot presidencën gjashtëmujore të radhës të Bashkimit Evropian.

Kjo është hera e tretë që Finlanda, si vend anëtar i BE-së, kryeson Këshillin e BE-së.

Këshilli i BE-së është trup që bashkon ministrat e vendeve anëtarë dhe takohet sipas sferave të caktuara, që nga bujqësia e deri te çështjet e jashtme dhe të brendshme.

(Kosova Sot Online )