Nis samiti i Ballkanit Perëndimor në Poloni

  • 04 korrik 2019 - 08:57
Nis samiti i Ballkanit Perëndimor në Poloni

Për dy ditë me radhë, sot dhe nesër, do të mbahet në Poznan samiti i Ballkanit Perëndimor në kuadrin e Procesit të Berlinit.

Pritet që ajo t’i shërbejë Komisionit të ri të BE-së si ndihmë orientuese për politikat ndaj Ballkanit.

E ftuara më e rëndësishme e Konferencës së Ballkanit Perëndimor, i cili mblidhet çdo vit në një qytet tjetër evropian që prej vitit 2014, pritet të jetë kancelarja gjermane, Angela Merkel.

Ajo është gjithashtu themeluesja nismës diplomatike të njohur si Procesi i Berlinit.

Qëllimi i nismës është që, me ndihmën e disa vendeve anëtare të BE-së, t’i shoqërojë gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor: Kosova, Shqipëria, Bosnja-Hercegovina, Mali i Zi, Serbia dhe Maqedonia e Veriut, në rrugën drejt anëtarësimit në BE.

(Kosova Sot Online )