Pse u vodh busti i Shtjefan Gjeqovit dhe pse doli fotoja e lopës me Donald Trump. A qëndron prapa ekstremizmi fetar?

  • 16 korrik 2019 - 14:54
Pse u vodh busti i Shtjefan Gjeqovit dhe pse doli fotoja e lopës me Donald Trump. A qëndron prapa ekstremizmi fetar?

Pse u vodh busti i Shtjefan Gjeqovit dhe pse doli fotoja e lopës me Donald Trump. A qëndron prapa ekstremizmi fetar?

Atë Shtjefën Gjeçovi ishte prift françeskan shqiptar, i cili u lind më 12 korrik 1874 në Janjevë të Kosovës, ndërsa u vra në vitin 1929 në fshatin Zym të Hasit. Ndërsa, Donald Trupm është president aktual i Amerikës. Kush duhet të fajësohet për këtë?

E para, një portal shqiptar për mrekulli bën montazh të një fotoje në të cilen duket presidenti Trump duke i folur më zë një lope derisa lopa nuk e dëgjon. Kjo përbën fyerje për presidentin e veçanërisht shtetin e Kosovës mikun e madh Amerikan. Prapa kësaj sigurisht qëndrojnë grupet islamike ekstreme të cilat kanë urretje për Amerikën dhe zgjodhën figurën e Trumpit duke bërë montazh nga një fshat në Bullgari dhe përshtatur me atë në Kosovë.

Image

Pse kaq radikalizëm mysliman në Kosovë? Globalizimi si fenomen është faktor kyç tërheqës sa i përket radikalizmit të mundshëm të njerëzve në përgjithësi, mandej organizatat humanitare që kanë ardhur nga Lindja e Mesme gjithashtu kanë qenë faktorë tërheqës, literatura e printuar me përmbajtje radikale dhe ekstremiste të interpretimit të çështjeve të caktuara religjioze, interneti dhe rrjetet sociale.

Kjo e fundit vjedhja e bustit në çka mund të asocojë dhe kush mund të jetë fajtori? Pse nuk u vodh ndonjë figurë myslimane por gjithmonë në shenja janë ato katolike? Edhe prapa kësaj mund të qëndroj ndonjë rrjet islamistë me qëllim për të zhdukur figurat krishtere në Kosovë, kjo u dëshmua edhe më herët që tentotin ta sulmonin shtatoren e Skenderbeut duke e parë si armik të tyre.Marrë nga faqja /Art Critic.

(Kosova Sot Online)