Në betejë me falimentimin

  • 18 korrik 2019 - 07:48
Në betejë me falimentimin

Ka tashmë një kohë që Telekomi i Kosovës po përballet me rrezikun e falimentimit. Por, përfaqësues e kësaj kompanie thonë se nuk do të lejojnë në asnjë mënyrë falimentimin dhe se borxhi prej më shumë se 25 milionë eurosh, që Telekomi i ka kompanisë Z-Mobile, do të negociohet për të gjetur një zgjidhje për t’u paguar.

Pasi që ka fituar rastin në gjykatë, kompania Z-Mobile ka nisur procedurat e përmbarimit, që nënkupton mbylljen e llogarive bankare të Telekomit të Kosovës deri në inkasimin e mjeteve apo borxhit prej mbi 25 milionë euro.

Kryeshefi ekzekutiv i Telekomit të Kosovës, Bedri Istrefi, në një bisedë për Radion Evropa e Lirë, bëri të ditur se janë njoftuar nga kompania Z-Mobile që kanë nisur procedurat e përmbarimit, por që sipas tij, në këtë gjendje në të cilën është Telekomi, gjasat janë minimale për të kryer një transaksion të vlerës prej mbi 25 milionë euro.

Ai thotë se ka kërkuar që kjo pagesë të bëhet me këste nga 300 mijë euro në muaj, me mundësi të rritjes së vlerës, gjë e cila nuk është pranuar nga kompania Z-Mobile.

“Ne jemi në fazën e negociatave në mirëbesim me kompaninë Z-Mobile. Unë mund të them se është një vendim i ngutshëm i kompanisë Z-Mobile, pasi që rrezikon me mbylljen e llogarive komplet të Telekomit dhe rrezikon 300 mijë konsumatorë të tyre. Ne jemi duke punuar dhe besoj që në ditët në vazhdim në procesin që do të zhvillojmë, do të vijnë ditë të mira për Telekomin”, thotë Istrefi.

Telekomi i Kosovës dhe kompania Z-Mobile në vazhdimësi kanë pasur mosmarrëveshje në lidhje me një kontratë të nënshkruar 10 vjet më parë, kontratë kjo e cila i kishte mundësuar kompanisë Z-Mobile të ishte operator virtual i telefonisë mobile Vala.

Mospajtimet mes palëve kishin nisur kur Z-Mobile kërkoi numeracion shtesë. Çështja kishte shkuar në Arbitrazh dhe më pas Gjykata e Prishtinës kishte vendosur në favor të kompanisë Z-Mobile.

Ndërkohë, për dëmin e shkaktuar, Telekomi obligohej t’i jepte numeracion shtesë Z-Mobile, t’i ofronte shërbimet 3G dhe 4G dhe të paguante një gjobë prej mbi 25 milionë eurosh në emër të shpagimit të dëmit, fitimit të humbur dhe shpenzimeve të procedurës së arbitrazhit.

Në Z-Mobile ndërkohë nuk deklarohen rreth këtij kontesti.

(Kosova Sot Online)