Shtatë fëmijë në Kaliforni diagnostifikohen me kancer

  • 21 korrik 2019 - 10:00
Shtatë fëmijë në Kaliforni diagnostifikohen me kancer

Të paktën shtatë fëmijë në një qytet të Kalifornisë me më pak se 16,000 njerëz janë diagnostikuar me kancer – dhe familjet e tyre dyshojnë se kimikatet toksike nga një fabrikë Nestle mund të jetë fajtori.

Pesë nga këta fëmijë jetojnë pranë një shkolle fillore, ku tre punonjës të së cilës ishin trajtuar për kancer vitin e kaluar.

Shkaktar për këto sëmundje po del të jetë një kullë qelie e çaktivizuar tani dhe një fabrikë e ish- Nestle që dyshohet për rrjedhjen e elementeve kancerogjene.

Grupet e kancerit si ajo në Ripon janë bindëse, por duke provuar se toksinat mjedisore janë duke ngarë normat e pafavorshme të sëmundjes është një sfidë e madhe për shkencëtarët dhe avokatët.

Familjet u bashkuan së bashku për të mbyllur këtë kullë dhe tani kanë dyfishuar përpjekjet e tyre për të nxitur qytetin për të hetuar ujërat nëntokësor të zonës.

(Kosova Sot Online)