Pesë gjeneralë ushtarakë japin dorëheqje në Turqi

  • 26 gusht 2019 - 09:01
Pesë gjeneralë ushtarakë japin dorëheqje në Turqi

Pesë gjeneralë të ushtrisë turke kanë dhënë dorëheqje pas një takimi të këshillit ushtarak që u është zhvilluar në fillim të muajit gusht.

Këshilli i Lartë Ushtarak (YAS), i kryesuar nga Presidenti Tayip Erdogan, u mblodh për të diskutuar për promovimet, pushimet nga puna dhe vendosjet e personelit të lartë ushtarak më 1 gusht të këtij viti, shkruan Reuters

Dorëheqjet nga një gjeneral i madh dhe katër gjeneralë brigadier u dorëzuan si një reagim ndaj vendimeve të këshillit, të cilat u përshkruan nga oficerët ushtarakë në pension si një përpjekje për ta bërë ushtrinë turke më të vogël.

(Kosova Sot Online)