Haradinaj: Në Samitin e Berlinit e ndala ndarjen e Kosovën, Merkel qartë e pozicionuar kundër ndarjes

  • 30 gusht 2019 - 13:28
Haradinaj: Në Samitin e Berlinit e ndala ndarjen e Kosovën, Merkel qartë e pozicionuar kundër ndarjes

Kryeministri në detyrë i Kosovës, Ramush Haradinaj, i ftuar në RTV 21 bisedoi për temën e dialogut dhe ndarjes së Kosovës.

Duke diskutuar për këtë temë, Haradinaj theksoi se në Samitin e Berlinit i është dhënë fund idesë për ndarje.

“Gjykata Kushtetuese nuk e ka autorizuar askënd që të shkojë e të flasë për ndarjen e Kosovës. As që të shkojë e të marrë pjesë në një proces jo-transparent ku flitet për ndarje të vendit”, deklaroi Haradinaj.

“Unë e kam ndjerë si mision timin ndaljen e procesit të ndarjes, jo marrjen pjesë në atë proces, por ndaljen dhe heqjen e çdo fuqie, çdo legjitimiteti të atij procesi – rikthimin e procesit në duar të sigurta, sikurse ishte rastin në Samitin e Berlinit”, theksoi ai.

Haradinaj tha se edhe Merkel ishte kundër ndarjes.

“Duke pasë parasysh se Kanceralja Merkel ishte qartë e pozicionuar kundër ndryshimit të kufijve, copëtimit të Kosovës, kësisoj ky ka qenë misioni im. Në të ardhmen, unë mendoj se Kosova nuk guxon të lëvizë me taksën, për shkak se e krijon një zbrazëti të cilën duhet ta mbulojë me diçka tjetër. E diçka tjetër mund të jenë kërkesa të dhimbshme me Kosovën”, tha Haradinaj.

 

 
Intervistë për televizionin RTV21

Intervistë për televizionin RTV21

Posted by Ramush Haradinaj on Thursday, August 29, 2019(Kosova Sot Online)