Vdes Zhak Chirac, ish-Presidenti i Francës që i doli në ndihmë Kosovës

  • 26 shtator 2019 - 12:15
Vdes Zhak Chirac, ish-Presidenti i Francës që i doli në ndihmë Kosovës

Ka ndërruar jetë, ish-presidenti i Francës, Zhag Chirac në moshën 86-vjeçare, shkruan BBC.

Zhak Chirac shërbeu si president francez për dy mandate. Një nga reformat e tij kryesore politike ishte shkurtimi i mandatit presidencial nga shtatë në pesë vite.

Zhak Chirac ishte njëri nga liderët e rëndësishëm boëtëror që denonoci barabrinë serbe kundër kosovarëve në vitin 1999 dhe u rreshtua përkrah shteteve të NATO’s për t’a bombarduar Serbinë.

(Kosova Sot Online)