Dhjetëra autobusë nga Serbia vijnë në Veri

  • 06 tetor 2019 - 11:03
Dhjetëra autobusë nga Serbia vijnë në Veri

Në qendrën më të madhe në Veri të Mitrovicës ka pasur një numër të madh të votuesve.

Nga atje po raportohet se tash kanë hyrë dhjetëra autobusë nga Serbia në Kosovë të mbushur plot me votues të një subjekti të caktuar politik.

Të gjithë ata votues, do të jenë në favor të një opsioni politik të caktuar serb në Kosovë, e që është Lista Serbe.

Në gjithë Kosovën janë hapur sot 895 qendra votimi me rreth 2000 vendvotime, derisa numri i votuesve është 1 milion e 937 mijë e 868.

Për mbarëvajtjen e procesit zgjedhor do të kujdesen e Policia dhe Prokuroria e Shtetit, institucione këto me të cilat KQZ-ja bashkëpunon përherë.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka certifikuar 25 subjekte politike për pjesëmarrje për Zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Mes tyre, 4 koalicione, 20 parti politike dhe 1 kandidat i pavarur. E këto subjekte politike janë shqiptare, serbe, boshnjake, turke gorane, ashkalinje, rome dhe egjiptiane.

Ndërsa në këto zgjedhje, postin e kryeministrit po e synojnë 7 kandidatë nga subjekte të ndryshme politike.

(Kosova Sot Online)