Njeriu më i afërt i Papës jep dorëheqje: Akuzohet për skandale financiare

  • 15 tetor 2019 - 09:37
Njeriu më i afërt i Papës jep dorëheqje: Akuzohet për skandale financiare

Truproja më e afërt e Papës, ka dhënë dorëheqje pas disa skandaleve financiare, të cilat kanë rrjedhur në publik duke bërë që ndaj tij të nisin hetimet.

Personi që zbuloi dokumentin në revistën e lajmeve italiane L’Espresso mbetet i panjohur. Dokumenti identifikoi pesë punonjës të Vatikanit, të cilët u pezulluan në pritje të një hetimi për keqbërje financiare.

Në një intervistë për Vatican News, Giani tha se publikimi i këtij skandali “kishte shkelur dinjitetin e këtyre njerëzve” që po hetoheshin.

“Si Komandant, edhe unë u turpërova për atë që ka ndodhur dhe për vuajtjet që u janë shkaktuar këtyre njerëzve,” tha ai në intervistë. “Për këtë arsye, duke thënë gjithmonë dhe dëshmuar se jam i gatshëm të sakrifikoj jetën time për të mbrojtur jetën e Papës, me të njëjtën frymë kam marrë vendimin të dorëzoj akuzën time në mënyrë që të mos dëmtojë në asnjë mënyrë imazhin dhe veprimtarinë e Atit të Shenjtë “.

Giani ka shërbyer si roje për tre papa: Papa Gjon Pali II, Papa Benedikti XVI dhe Papa Françesku.

(Kosova Sot Online)