Daciq pas tërheqjes së Kosovës për Interpol: Serbia u forcua ndërkombëtarisht

  • 15 tetor 2019 - 23:32
Daciq pas tërheqjes së Kosovës për Interpol: Serbia u forcua ndërkombëtarisht

Ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq është shprehur se Kosova ka tërhequr kërkesën e saj për pranim në INTERPOL sot, pasi kuptoi se nuk kanë shansë për të kaluar në votim.

“Kjo është dëshmi e pozicionit të forcuar ndërkombëtar të Serbisë dhe një përfundim i iluzionit se Prishtinës i lejohet gjithçka. Prandaj, aktet e njëanshme të Prishtinës nuk mund të kalojnë me Serbinë që është më e fortë”, tha Daçiq.

Daçiq gjithashtu ka shtuar se “do të ishte më mirë për Kosovën nëse ata nuk do të kandidonin sepse vota do të tregonte se ata kanë humbur edhe disa nga mbështetësit që kishin”.

“Në shtatë ditët që shkuan, unë kam marrë konfirmimin nga diskutime me ministrat e jashtëm të 81 vendeve”, tha kreu i diplomacisë serbe.

“Ndër ato vende janë Spanja, Sllovakia, Greqia, Qipro, Republika Czecheke, Irlanda, Hungaria, BiH, Rusia, Bjellorusia, Moldavia, Gjeorgjia, Armenia, Azerbajxhani, Taxhikistani, Kazakistani, Kirgizistani, Emiratet e Bashkuara Arabe, Libani, Siria, Oman. , Irani, Iraku, India, Vietnami, Sri Lanka, Nepal, Kamboxhia, Indonezi, Laos, Koreja e Jugut, Fixhi, Kili, Grenada, Argjentina, Republika Dominikane, Bolivia, Venezuela, Panama, Suriname, Uruguai, Haiti, Bahamas. Lista e vendeve përfshin gjithashtu Nikaragua, Kongo, Uganda, Dhoma e Unionit, Angola, Afrika e Jugut, Zimbabve, Burundi, Namibia, Tunizia, Kameruni, Lesoto, Maldivet, Burkina Faso, Egjipti, Guinea Ekuatoriale, Mozambik, Ruanda, Maroku, Sudani i Jugut , Zambia, Seychelles, Nigeria, Eritrea, Benin, Botsëana, Madagascar, Kenya, Sierra Leone, Republika e Afrikës Qendrore, Mali, Togo, Sudan, Algjeria, Gana, Esvatini, Malaëi dhe Cape Verde”, tha Daçiq.

Daçiq gjithashtu ka falënderuar të gjitha këto vende siç thotë ai “për respektimin e integritetit territorial të Serbisë”.


(Kosova Sot Online)