E rrallë: Speci që vlenë më shumë se ari

  • 20 tetor 2019 - 16:47
E rrallë: Speci që vlenë më shumë se ari

Speci djegës i llojit “Çarapija” e cila vjen nga pjesa veriore e Perusë ka një kosto të lartë për t’u blerë dhe shërbehet vetëm në restorante luksoze.

Për t’u kultivuar ky lloj speci nevojitet një klimë e përshtatshme tropikale dhe lartësi e madhe mbidetare.

Kjo perime karakterizohet me një formë të vogël dhe është mjaft djegës.

Çmimi me të cilin mund ta gjeni një kilogram nga ky spec është 23 mijë euro.


(Kosova Sot Online)