Refuzohet kërkesa e kryeministrit britanik për votim të marrëveshjes për Brexit

  • 21 tetor 2019 - 17:44
Refuzohet kërkesa e kryeministrit britanik për votim të marrëveshjes për Brexit

Kryetari i Parlamentit britanik, John Bercow ka refuzuar kërkesën e Qeverisë Britanike për të votuar rreth marrëveshjes për largim të Britanisë nga Bashkimi Evropian.

Kryeministri britanik, Boris Johnson ka arritur marrëveshje me BE-në për Brexit javën e kaluar, mirëpo ajo duhet ta ketë edhe miratimin e parlamentit të Britanisë.

Bercow ka thënë se kërkesa për votim të marrëveshjes është sjellë përpara parlamentit edhe të shtunën, andaj një miratim i dyfishtë i thirrjes do të ishin “përsëritje” e debatit.

Në senacën e mbajtur të shtunën, ligjvënësit janë pajtuar që marrëveshja e Johnsonit nuk mund të zbatohet derisa të kthehet në ligj, me miratim të deputetëve.

Qeveria britanike në anën tjetër insiston që ky shtet duhet të largohet nga BE-ja më 31 tetor.

Teksa kanë mbetur vetëm 10 ditë deri në datën kur Mbretëria e Bashkuar është planifikuar të largohet nga blloku evropian, kushtet e divorcit janë sërish të paqarta, meqë disa politikanë britanikë kërkojnë marrëveshje, të tjerë largim pa pakt dhe ka zëra për referendum të dytë.ë

Vendimi për largim të Britanisë nga blloku evropian ka ardhur pasi 52 për qind e votuesve kanë votuar për dalje të Britanisë nga BE-ja kundruall 48 për qind që kanë kundërshtuar atë, në referendumin e mbajtur më 2016.ë

(Kosova Sot Online)