Ja kush e thotë nga VV-ja: Këto ministri nuk ia japin assesi LDK’së

  • 21 tetor 2019 - 18:27
Ja kush e thotë nga VV-ja: Këto ministri nuk ia japin assesi LDK’së

Ish-deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Xhelal Sfeçla ka thënë se të gjithë ata që e kanë keqpërdor buxhetin e Kosovës do ta paralizohen me ardhjen e qeverisë Kurti.

Sipas Sveçles dy dikastere të rëndësishëm do ti takojnë partisë së tij.

“Qëndrimi i VV-së është që nuk do të kemi një qeveri të sulltanateve, siç ka ndodh më herët pasi do të jetë qeveria Kurti. Ministria e Drejtësisë dhe të Punëve të Brendshme do ti takojnë VV-së, nëse do të fitonte LDK, do ti takonin asaj” tha Sfeçla.

Po ashtu Sfeçla ka folur edhe për përafrimet me LDK, tani kur i kanë shpeshtuar takimet për ta bërë qeverinë.

Ne jemi të vendosur që bisedojmë për reforma dhe jo për dikastere, për këtë ka votuar populli jonë. Populli ka thënë që ne kemi drejtë ku kemi thënë që shteti është i kapur. Kur ke shtet të kapur duhet shkapur, ne jemi deklaruar për demokraci. Ne po kërkojmë një shtet evropian i cili do të duhet të ishte shëmbëlltyrë për ne”, ka shtuar Sfeçla.

Po ashtu Sfeçla ka komentuar edhe ftesat e Gjykatës Speciale në adresë të ish ushtarëve të UCK-së.

LVV do të shfryzzojë të gjitha mekanizmat që të mbroj luftën e drejtë të UCK-së. Kanë bërë gabim që e kanë votuar gjykatën speciale. Çështja është që tash je në një minus të madh, tash është një mekanizëm i madh edhe do të jetë shumë e vështirë që kjo luftë të përfundoj me sukses, por kjo nuk na ndalon që nisme në atë drejtim”, ka potencuar Sfeçla.

(Kosova Sot Online)