55 elefantë kanë ngordhur

  • 22 tetor 2019 - 10:13
55 elefantë kanë ngordhur

55 elefantë, kanë ngordhur në Zimbabve si pasojë e thatësirës. Elefantët janë përballur me uri të madhe, gjatë dy muajve të fundit në parkun më të madh kombëtar të Zimbabve.

Thatësira e madhe detyroi kafshët që të enden, në komunitetet më të afërta për të kërkuar ushqim dhe ujë.

Kjo thatësi, është më e madhja ndër vite në vendin e Afrikës së Jugut, e cila është gjithashtu duke u përballur me probleme ekonomike, duke rezultuar me mungesë massive të ushqimit dhe ujit.

Zimbabve ka numrin më të madh të elefantëve në Afrikë, dhe kërkon që të lejohet të eksportojë edhe më shumë të tillë, për të lehtësuar presionin në habitatin e kafshëve dhe për të mbledhur para të nevojshme për ruajtjen e tyre.

(Kosova Sot Online)