Vladimir Bilcik: Një vendim i tillë nga Këshilli Evropian është gabim historik

  • 22 tetor 2019 - 20:46
Vladimir Bilcik: Një vendim i tillë nga Këshilli Evropian është gabim historik

Raportuesi i ri i Parlamentit Evropian për Serbinë Vladimir Bilcik tha se vendimi i Këshillit Evropian për të mos aprovuar hapjen e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore është gabim historik, por ai nuk ndikon direkt në rrugën e Serbisë në BE, aspektet më të rëndësishme të së cilës është dialogu me Kosovën.

“Një vendim i tillë nga Këshilli Evropian është një gabim historik, shpresoj se kemi akoma kohë për ta korrigjuar atë. Është e rëndësishme të dërgoni një sinjal të besueshëm për të gjithë partnerët tanë në rajon, përfshirë Serbinë, se BE është serioze për zgjerimin. Ai vendim i Këshillit nuk ndikon drejtpërdrejt në rrugën e Serbisë në BE, aspektet më të rëndësishme të së cilës janë në dialog, reformat e brendshme, kapitujt 23 dhe 24 dhe kriteret e tjera që duhet të përmbushen, “tha Bilcik për RT Vojvodina.

Ai tha se vendimi i Këshillit Evropian “politikisht nuk ishte një sinjal i mirë për zgjerimin” dhe se ai “shpreson se mund të rishqyrtohej” dhe se BE “do të jetë në gjendje t’i ofrojë Shqipërisë dhe Maqedonisë Veriore një perspektivë të pranimit”.


(Kosova Sot Online)