Vazhdojnë përplasjet e Srpskas me Kurtin, e godasin që kërkoi dorëzimin e Radojiçiqit

  • 18 nëntor 2019 - 12:13
Vazhdojnë përplasjet e Srpskas me Kurtin, e godasin që kërkoi dorëzimin e Radojiçiqit

Nënkryetari i Listës Serbe, Igor Simiq i ka reaguar Albin Kurtit në kërkesën e tij që Serbia duhet ta dorëzojë Milan Radojçiqin tek autoritetet kosovare.

Këtë kërkesë, Kurti e ka bërë në një intervistë për një gazetë malazeze. Sipas Listës Serbe, me këtë deklaratë, Kurti po e tregon fytyrën e vërtetë të tij.

“Këtyre ditëve po vazhdon retorika me të cilën po nxehet histeria anti-serbe në Prishtinë, madje në kuzhinën e atyre që dëshirojnë të jenë bartës më të lartë të institucioneve.

Albin Kurti pa asnjë dëshmi po e akuzon Milan Radojçiqin dhe në të njëjtën kohë po përzihet direkt në punën e drejtësisë. Në deklaratat e mëhershme ai ka deklaruar se politika dhe politikanët nuk duhet të përzihen në punën e tyre.

Sulmet e tij të pabazuara në nënkryetarin tonë përbëjnë shkelje të drejtës themelore, preuzemimin e pafajësisë” thuhet në reagimin e Simiq.

(Kosova Sot Online)