Në qarkun e Lezhës 59 pallate, 441 banesa dhe 12 institucione të dëmtuara nga tërmeti

  • 03 dhjetor 2019 - 18:17
Në qarkun e Lezhës 59 pallate, 441 banesa dhe 12 institucione të dëmtuara nga tërmeti

Nga verifikimet e deritanishme në qarkun e Lezhës rezulton një panoramë jo fort e mirë e dëmeve të shkaktuara nga tërmeti i 26 nëntorit.

Të dhënat e bëra publike nga Qendra Operacionale e Emergjencave Civile, flasin për një bilanc të dëmeve të konsiderueshëm. Konkretisht deri më tani në verifikimet e kryera rezulton të jenë dëmtuar nga tërmeti 59 pallate, 441 banesa si dhe 12 institucione shtetërore.

Deri tani janë shpallur të pabanueshëm 51 pallate në tre bashkitë e këtij qarku, ndërsa inspektimet ende nuk kanë përfunduar. Qeveria këtë të martë ka folur mbi projektin e saj për të ndërtuar disa lagje të reja, veçanërisht në qytetin e Durrësit, e cila mbetet dhe zona më e prekur nga lëkundjet e tërmetit.


(Kosova Sot Online)