Biografia rreth Melania Trump shfaq të pathënat për të e Trumpin

  • 09 dhjetor 2019 - 09:03
Biografia rreth Melania Trump shfaq të pathënat për të e Trumpin

Një biografi e re e paautorizuar për Melania Trump, synon të heqë disa nga mistere rreth Zonjës së Parë

”Free Melania”, u shkrua nga reporterja e shtëpisë së Bardhë Kate Benett, e cila e përshkruan Trump si një njeri të qetë, dhe të pavarur.

Titulli u bë një hashtag viral, i cili u shfaq menjëherë pas inaugurimit të Trump, duke pretenduar se Zonja e Parë ishte viktimë e rrethanave. Libri gërmon në disa nga ngjarjet kryesore që rrethojnë familjen dhe teoritë e shfrenuara se si është jeta pas dyerve të mbyllura.

Ky libër pohon se Zonja e Parë ndikon në vendimet e burrit të saj në sferën politike dhe mënyrën se si ai e trajton stafiin e tij.

Fjalimi që ajo dha në Konventën Kombëtare Republikane, e cila përfshinte fragmente të plagjiaturave nga një fjalim i mëparshëm i Michelle Obama, me sa duket e bëri zonjën e parë të ndihet në faj.

Benett tha se Trump dhe Melanie flenë në dhomë të ndryshme në Shtëpinë e Bardhë, por kjo nuk tregon ”se mund të ketë telashe”.

”Ne kemi parë punën dhe angazhimin e Trump në Tëitter, ai nuk fle shumë”, tha Benett. ”Ai shkruan tëeet herët në mëngjes e deri natën vonë.”

Libri gjithashtu ofron një kontekst të ri për disa nga ngjarjet më famëkeqe të Trump.

Për shembull, Bennett shkruan për xhaketën që Melanie kishte veshur gjatë një udhëtimi për të parë fëmijët migrantë në një qendër të ndalimit kufitar me fjalët ”Mua me të vërtetë nuk më intereson. po juve?”

Xhaketa ishte në të vërtetë një mesazh që synonte Ivanka Trump, pasi vajza e presidentit mori ”mirënjohjet” për punën që bëri Zonja e Parë prapa skenave.

Kjo është vetëm një nga ngjarjet që detajojnë fërkimet midis dy grave më të rëndësishme në jetën e presidentit, i cili thotë se mënyra se si Zonja e Parë tregon zemërimin e saj është shpeshherë më delikate.

Edhe vendimi i Trump për të mos marrë një qen në Shtëpinë e Bardhë është i përfshirë në biografi, duke paraqitur kështu një nga vendimet që Zonja e Parë ndërmerr.

”Tre vjet pas, njerëzit ende nuk e dinë se çfarë të mendojnë për Melania Trump”, tha Benett. ”Ata e shohin atë si të ftohtë dhe të largët, por ne duhet të gërmojmë më thellë”.

(Kosova Sot Online)