E thotë Zeka: Vendimi i Gjykatës Kushtetuese për Ligjin e Pagave është vendim politik

  • 12 dhjetor 2019 - 23:30
E thotë Zeka: Vendimi i Gjykatës Kushtetuese për Ligjin e Pagave është vendim politik

Kryetari i PEK’ut, Milaim Zeka, ka thënë se vendimi i Gjykatës Kushtetuese për pezullimin e Ligjit të Pagave është vendim politik.

Ligji i Pagave u pezullua deri në mars të vitit të ardhshëm pas ankesës që dërgoi Avokati i Popullit në Kushtetuese.

“Dërgimi në Gjykatë nga Avokati i Popullit është vendim politik”, ka thënë Zeka.

“Duke qenë se Avokati i Popullit është një njëri me dije të jashtëzakonshme dhe i aftë, por duke u dorëzuar ndaj presioneve politike, në radhë të parë PDK’së, tregon që është vendim politik. Nuk ishte e mundur të zgjidhesh si Avokat i Popullit pa aminin e PDK’së, nuk mund të zgjedhësh në Gjykatë Kushtetuese pa aminin e PDK’së, andaj ky vendim ka qenë ndezja e fitilit në Kosovë”

“Qëllimi është me bë llugë dhe me shkatërru një qeveri të re ende të paformuar”.

(Kosova Sot Online)