Erdogan kërcënon Amerikën: Nëse ata vendosin sanksione ne do ta mbyllim bazën ajrore në Incirlik

  • 15 dhjetor 2019 - 22:18
Erdogan kërcënon Amerikën: Nëse ata vendosin sanksione ne do ta mbyllim bazën ajrore në Incirlik

Turqia mund të mbyllë bazën ajrore në Incirlik, e cila strehon kokat e armëve bërthamore të SHBA-ve, si përgjigje ndaj kërcënimeve të sanksioneve amerikane dhe një rezolutë të veçantë të Senatit amerikan që njohu vrasjet masive të armenëve një shekull më parë si gjenocid, tha Erdogan në dielën gjatë një interviste për Tv Haber.

“Nëse është e nevojshme që ne të bëjmë një hap të tillë, sigurisht që ne kemi autorizimin … Nëse kjo është e nevojshme, së bashku me delegacionet tona, ne do të mbyllim Incirlik nëse është e nevojshme,” tha Erdogan për TV Haber.

Turqia gjithashtu mund të mbyllë bazën e radarit Kurecik nëse është e nevojshme, shtoi ai. “Nëse ata po na kërcënojnë me zbatimin e këtyre sanksioneve, sigurisht që do të jemi hakmarrës,” tha ai.

Turqia dënoi masën e Senatit amerikan javën e kaluar. Erdogan sugjeroi të dielën që Turqia gjithashtu mund të përgjigjet me rezolutat parlamentare duke njohur vrasjet e amerikanëve autoktonë në shekujt e kaluar si gjenocid.

(Kosova Sot Online)