Publikohen pamje të rralla: Momenti kur vdes Rrahman Morina

  • 28 janar 2020 - 11:28
Publikohen pamje të rralla: Momenti kur vdes Rrahman Morina

Rraman Morina ishte figura më kontraverse në fund të viteve të 80-ta dhe në fillim të viteve të 90-ta.

RTK ka transmetuar një video të paparë më herët ku shihet Rrahman Morina, që rrëshqet nga karriga e tij dhe bie poshtë.

Morina ka filluar karrierën e tij si polic në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Jugosllavisë, dhe pastaj si përfaqësues i Lidhjes Komuniste të Kosovës. 

Morina ka vdekur në vitin 1990, në moshën 47 vjeçare, në Prishtinë, gjatë mbledhjes së Partisë Socialiste. Ai ka qenë i martuar me Bratislava “Buba” Morina, avokate serbe, ministre e qeverisë dhe përfaqësuese e refugjatëve nga Serbia.

Për më shumë shikojeni pamjet e rralla filmike: – video nga minuta e 43 e 30 sekonda.

 

(Kosova Sot Online)