A u tradhtua Kosova nga Maqedonia dhe Shqipëria, përgjigjet Gashi

  • 29 janar 2020 - 20:35
A u tradhtua Kosova nga Maqedonia dhe Shqipëria, përgjigjet Gashi

“Iniciativa për krijimin e tregut të lirë të “Mini-shengenit” ku nuk bën pjesë edhe Kosova është guxon të fillohet pa Kosovën” tha për media  kryetari i Alternativës, Afrim Gashi.

Ai tha se kjo nuk mund të quhet tradhti, por mund të quhet si lëvizje jo e mirë e dy shteteve fqinje të Kosovës.

“Unë nuk jam politikan që përdor tema të tilla të rëndë. Nuk do të kisha quajtuar tradhëti, por përgjigja jonë për “Mini-shengenin” ëshë e këtilë. Ne mendojmë se çdo iniciatvë rajonale për këmbim të mallrave dhe njerëzve është e mirëseardhur dhe mirë. Por kemi thënë se kësaj ideje i mungojnë dy elemente thelbësore. E para është se ky projekt nuk mundet dhe nuk guxon të jetë zëvendësim i integrimit tonë në BE dhe e dyta, nuk guxon ky projekt të fillohet dhe të vazhdohet pa Kosovën” tha Gashi.


(Kosova Sot Online)