Koronavirusi shkakton rënie në tregjet globale të aksioneve

  • 25 shkurt 2020 - 22:51
Koronavirusi shkakton rënie në tregjet globale të aksioneve

Tregjet globale financiare u përballen me rëniet më të mprehta ndër vite të hënën.

Rritja me rastet e koronavirusit vuri në pah frikën për ngadalësimin ekonomik.

Në SHBA, Dow Jones dhe S&P 500 postuan rëniet e tyre më të mprehta ditore që nga viti 2018, Dow duke rënë 3.5% ose më shumë se 1.000 pikë. S&P 500 përfunduan ditën 3.3% më të ulët, ndërsa Nasdaq ra në 3,7%.

Indeksi i aksioneve FTSE 100 në Mbretërinë e Bashkuar u mbylli 3.3% më të ulët, rënia më e mprehtë që nga janari 2016.

Në Itali, i cili është vendi me shpërthim më të madh të koronavirusit në Evropë , tregu i aksioneve të Milanit ra në gati 6%.

Në të kundërtën, çmimi i arit, i cili konsiderohet më pak i rrezikshëm, arriti nivelin e tij më të lartë në shtatë vjet në një pikë.


(Kosova Sot Online)