NASA publikon imazhet e ndotjes që ka sjellë koronavirusi në Kinë

  • 01 mars 2020 - 11:38
NASA publikon imazhet e ndotjes që ka sjellë koronavirusi në Kinë

Imazhet satelitore të publikuara nga NASA dhe Agjensia Evropiane e Hapësirës  zbulojnë ndikimin që ka sjellë në nivelet e ndotjes në Kinë mbyllja e vendit për shkak të koronavirusit.

Prodhimi në shumë fabrika është ndalur dhe transporti ishte i kufizuar për të parandaluar përhapjen e virusit në vend.

Pamjet e marra nga 1-20 janari tregojnë nivele më të larta të dioksidit të azotit në ajër. Por nga 10-25 shkurt, gjurmët e gazit janë vështirë të dukshme.

“Kjo është hera e parë që kam parë një përmbysje kaq dramatike mbi një zonë të këtyrë përmasave për një ngjarje specifike,” tha Fei Liu, studiues për cilësinë e ajrit në Qendrën e Fluturimit Hapësirës Goddard të NASA-s.

(Kosova Sot Online)