FBI apelon: Kujdes nga këto mashtrimet online që ndërlidhen me koronavirusin

  • 18 mars 2020 - 08:27
FBI apelon: Kujdes nga këto mashtrimet online që ndërlidhen me koronavirusin

Buroja Amerikane për Investigim, FBI, pas zhvillimeve të fundit në lidhje me COVID19 ka paralajmëruar qytetarët e saj për pasojat që mund t’i kenë nga persona që po përdorin viruse të ndryshme për të pasur qasje në paisje elektronike të njerëzve.

Në postimin e websajtit zyrtar të FBI thuhet:

“Keni kujdes nga websajtet dhe apliakcionet e infektuara qe paraqesin rastet me COVID19 në mbarë botën”.

“Kriminelët janë duke përdorur websajte dhe aplikacione për t’i infektuar dhe pastaj bllokuar pajisjet elektronike, dhe pastaj kërkojnë pagesë për nëse dëshironi të keni qasje në to”.

(Kosova Sot Online)